top of page

Az egyesület

Több év kihagyást követően 11 évvel ezelőtt újjá szerveződőtt a vitorlázórepülés, azóta a taglétszám folyamatosan bővül.

Jelenleg 24 tagot számlálunk.  Járnak ide repülni  pilóták Tapolcáról, Keszthelyről, Kaposvárról, Siófokról, Zalaegerszegről.

Jelenleg Zala, Veszprém és Somogy megye egyetlen vitorlázó repülő kiképző helyévé váltunk. Növendékeinknek elméleti és gyakorlati képzést is biztosítunk. A Magyar Vitorlázórepülő Szövetséggel nagyon jó kapcsolatot kialakítva, csatlakoztunk az újonnan bevezetésre kerülő DTO képzési rendszerbe.

Minden korosztály jól érzi magát nálunk: a legfiatalabb tagunk 15, a legidősebb 71 éves. Jelenleg 2 kezdő növendékünk van és 13 tagunk rendelkezik szakszolgálati engedéllyel. A kiképzésekhez, oktatásokhoz két oktatógép és négy oktató áll mindig szíves rendelkezésre.

A csapatszellemet jól tükrözi, hogy szinte nem telik el hétvége repüzem nélkül. A nyári hónapokban két alkalommal rendezünk repülőtábort, amikor egy héten keresztül a repülésé, a jó hangulaté és a jó társaságé a főszerep.

A tagság valamint számos cég és magánszemély áldozatkész és önzetlen segítségével folyamatosan tudjuk bővíteni eszközeinket. A tárgyi feltételek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a növendékképzésre, valamint az okatatói utánpótlásra.

Ha érdeklődsz a repülés iránt és szeretnél egy jó csapatnak a tagja lenni,

jelentkezz a megadott elérhetőségeken, vagy jó idő esetén kint a repülőtéren!


bottom of page